BMW kohanemisvõimeline püsikiirusehoidja Sinu autole!

BMW ACC (Adaptive Cruise Control) ehk eessõitjaga distantsi jälgiv püsikiiruse hoidja süsteem on edasiarendus traditsioonilisest kiirushoidjast. ACC kasutab radarsensorit, et jälgida ees sõitvat sõidukit ja kohandada sõiduki kiirust vastavalt.  

Lühidalt, kuidas BMW ACC süsteem töötab:

  • Radar: ACC süsteem kasutab radarsensorit, mis kiirgab radarsignaale, mis peegelduvad teel liikuvatel sõidukitel.
  • Andmete töötlemine: Kui radarsensor kogub tagasisidet radari signaalide peegelduste kohta, töödeldakse andmeid ja saadakse teave ees sõitva sõiduki asukoha ja kauguse kohta. 
  • Kiiruse hoidmine: Kui ACC on sisse lülitatud, hoiab süsteem sõiduki kiirust ees sõitva sõiduki kiirusega sarnasena. Kui ees sõitev sõiduk aeglustab, aeglustab ka ACC-süsteem automaatselt sõiduki kiirust ja hoiab ohutut kaugust ees oleva sõidukiga.
  • Kiirendamine: Kui ees olev sõiduk kiirendab, kiirendab ka ACC automaatselt sõiduki kiirust, kuni see jõuab ees oleva sõidukiga sarnasele kiirusele. 
  • Vahemaa hoidmine: ACC süsteem suudab hoida teatud kaugust ees sõitva sõidukiga. Kui sõidukid liiguvad madala kiirusega või seisavad liiklusummikus, peatab ACC automaatselt sõiduki.

ACC radarsüsteemi kalibreerimine aitab tagada süsteemi täpse toimimise, mis omakorda suurendab sõiduohutust ja aitab vältida ohtlikke olukordi liikluses. Seetõttu on ACC radari korralik kalibreerimine BMW sõiduki puhul oluline protseduur, mida tuleb teha vastavalt BMW tehase ettekirjutustele. Kalibreerimine vajalik ka siis, kui vahetatakse radar, selle kinnitused või kui auto esiosa on saanud kahjustusi. Kuna radar asub BMW-del stange alumise osa keskel, siis tihtipeale saavad selle kinnitused kahjustada kõrgema äärekivi või jäävalli pihta sõitmisel.

Kokkuvõttes on BMW ACC süsteem mugav lisavarustus, mis muudab sõidu mugavamaks ja vähendab juhi pinget liikluses sõites. Samal ajal suurendab see ka sõiduohutust, aidates vältida kokkupõrkeid ja tagades juhile parema kontrolli sõiduki üle.

Hea meel on tõdeda, et nüüd on ka BM Autol võimekus BMW edasiarendatud püsikiiruse hoidjat kalibreerida. Huvi korral võta ühendust!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga